Automatizări și sisteme de management al clădirii
Management sisteme de iluminat.
Integrare și management sisteme HVAC.
Integrare și management pentru toate sistemele de generare energie.
Monitorizare consumuri pentru toate tipurile de energie.
Integrare și monitorizare facilități de producție.
Integrare sisteme de securitate, video, control acces.
Inter-operativitate cu toate protocoalele majore din industrie (BACNET, KNX, DALI, MODBUS, MBUS, LON, etc).
Protecția la incendiu
Sistemele de protecție la incendiu au o aplicabilitate larga într-o gama larga de obiective care din industrie, comerț, logistica, instituții publice și multe altele. În funcție de tipul obiectivului și riscul de declanșare al incendiului se alege soluția de protecție care poate cuprinde detecție, evacuare fum și gaze fierbinți, stingere, ignifugare – în fapt aproape întotdeauna o combinație a măsurilor de protecție având ca scop oferirea unui grad de securitate adecvat în condiții economice rezonabile.
Reglementarea sistemelor de protecție la incendiu este extrem de atent reglementata în legislația europeana prin intermediul standardelor EN54, transpuse de altfel integral și în legislația română.
Protecția la explozie
Sistemele din aceasta categorie au o specializare ceva mai ridicata. Sunt întâlnite în domenii ca industria chimica, industria extractiva sau a materialelor de construcții sau în centre logistice care depozitează unul din materialele cu potențial explozibil. Soluțiile de protecție sunt în general adaptate procesului din incinta cu risc de explozie și cuprinde în general o combinație de măsuri active și pasive de protecție, având ca scop eliminarea completa sau cel putin reducerea impactului unui eveniment nedorit asupra personalului și capacităților de producție/depozitare.
Un factor destul de important este distincția dintre soluțiile de protecție la explozie și la incendiu. Cele doua clase de soluții nu sunt similare iar aplicarea soluției corecte necesita o analiza adecvata a condițiilor specifice fiecărui proiect. Experiența noastră în ambele tipuri de sisteme ne pune într-o clasa de furnizori de soluții destul de restrânsa.
Sisteme de inertizare
Reprezentând unul din mijloacele de protecție la explozie, acționează prin introducerea unui gaz inert (în funcție de disponibilitate și caracteristicile procesului poate fi azot, dioxid de carbon, abur, gaz de ardere sau mai rar gaze nobile) într-o incinta care poate conține o combinație cu potențial de explozie (amestec de gaze sau praf în suspensie) în scopul reducerii conținutului de oxigen și a limitării pericolului de explozie sau chiar incendiu ( în condiții absolut speciale).
Avantaje secundare ale procesului de inertizare – pot fi folosite în condiții speciale:
- Protecție față de acțiunea factorilor atmosferici (anti – oxidare);
- Protecția personalului, echipamentului și mediului înconjurător prin eliminarea posibilității de evaporare a unei substanțe nocive în atmosferă;
- Compensarea diferențelor de volum create de variațiile de temperatură, prevenirea vacuumului și absorbția de aer atmosferic;
- Prevenirea oxidării sau contaminării substanței depozitate; reducerea umidității.
Sistemele de detecție și analiza a gazelor.
Detecția gazelor se regăsește atât în sisteme de protecție la incendiu, dar și în situații în care riscul de apariție al gazelor toxice este identificat. Aceste sisteme sunt deosebit de importante pentru securitatea personalului care desfășoară activitatea în astfel de zone cu risc ridicat.
Sistemele de analiza a gazelor reprezinta un domeniu specific cu impact în sistemele de protecție la explozie sau direct în procesul industrial. Spre deosebire de sistemele de detecție gaze menționate mai sus, sistemele de analiza fac o verificare mai detaliata, cuprinzând uneori și sisteme de condiționare a eșantionului analizat, în funcție de natura procesului tehnologic.